“Τσούχτρες”: Η εξαφάνιση της ανάρτησης στο facebook!

Η εξαφάνιση της ανάρτησης στο facebook!

Γειά και χαρά σε όλες και όλους όπου κι αν βρίσκεστε.

Κατ’ αρχήν θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πολύ τους υπεύθυνους στο oraiokastro.net που μας έδωσαν βήμα και χώρο στη ιστοσελίδα τους!

Ξεκινάμε σήμερα μια καινούργια στήλη. Με καλή διάθεση πάντα, θα προσπαθήσουμε να αποτυπώσουμε την επικαιρότητα σε τοπικό και όχι μόνο επίπεδο μέσα από την αστεία πλευρά των πραγμάτων, η και με… καυστικό χιούμορ.

Θα κάνουμε λοιπόν ποδαρικό με την… “εξαφάνιση τη ανάρτησης” στο facebook. Και εξηγούμαστε.

Πώς να μην αγαπήσεις αυτούς και αυτές που αποφασίζουν να ανεβάσουν τις αναρτήσεις τους στο facebook, μόνο και μόνο για να τις κατεβάσουν μετά.

Κάθε φορά που ανακαλύπτουμε ότι μια ανάρτηση εξαφανίστηκε, αναρωτιόμαστε πώς θα ήταν ο κόσμος αν το facebook ήταν μια πόλη. Θα ήταν σαν να βλέπουμε σπίτια να ανεβαίνουν και να κατεβαίνουν από τους δρόμους, με τη σύγχρονη πόλη να μοιάζει σαν το παιχνίδι ενός παιδιού με LEGO. Εντάξει, μπορεί να τα καταλαβαίνουμε αυτά. Στους ιστότοπους των κοινωνικών μέσων, η ζωή είναι γρήγορη, οι αντιδράσεις αστραπιαίες και η πίεση για να εντυπωσιάσετε μεγάλη. Και κάπως έτσι, ανεβάζετε, αφαιρείτε, και πάλι ανεβάζετε μια ανάρτηση. Όλοι μας το κάνουμε. Μην αισθάνεστε άσχημα.

Ο λόγος λοιπόν για την ανάρτηση στο facebook της τοπικής… “αρχόντισσας” η οποία παρασυρμένη από τον ενθουσιασμό και τη συγκίνηση της στιγμής που το… “έγραφε” προσπαθώντας να εντυπωσιάσει, ξεσπά σε παραλήρημα με ένα κείμενο γεμάτο με βαρύγδουπες λέξεις, έννοιες και προτάσεις γεμάτες με κρυφά νοήματα αλλά και… “μπηχτές”. Και εκεί που προσπαθείς να τα αποκρυπτογραφήσεις όλα αυτά, να τα βάλεις σε μια σειρά βρε αδερφέ για να βγάλεις και κάποιο νόημα, η ανάρτηση ξαφνικά εξαφανίζεται. Απογοήτευση. Στενοχώρια. Απόγνωση.
Γιατί “αρχόντισσα” μας το έκανες αυτό; Τι συνέβη; Τα likes ανέβαιναν, τα σχόλια διθυραμβικά. Μήπως σε μάλωσε κάποιος από… πάνω; Μήπως είδες ότι τελικά γυρνάει μπούμερανγκ εναντίον σου; Μήπως κατάλαβες ότι τα “έτοιμα” κείμενα σε εκθέτουν τελικά;

Τώρα ότι έγινε, έγινε, κι όποιος πρόλαβε το κείμενο είδε. Εμείς προτείνουμε να ξεκινήσουμε μια νέα μόδα στα κοινωνικά μέσα.
Ανεβάζουμε την ανάρτηση και την αφήνουμε εκεί. Κολλημένη με κόλλα. Ας το τολμήσουμε! Ας είμαστε αυθεντικοί. Ποιος ξέρει; Ίσως καταφέρουμε να ανοίξουμε τον δρόμο για μια νέα εποχή χωρίς τον χορό του ανέβασε-κατέβασε. Είναι καιρός να καταλάβουμε ότι οι αληθινοί μας φίλοι, θα μας αποδεχτούν για αυτό που είμαστε και χωρίς τις τέλειες αναρτήσεις.

ΥΓ1. Και χωρίς τη διαγραφή ανεπιθύμητων σχολίων (άλλο κόμπλεξ και τούτο πάλι) που μας χαλάει το ιματζ! Λες κι αν αφήσουμε την διαφορετική άποψη να φαίνεται θα μειώσει το κύρος και την υπόληψη μας. Και μάλιστα που;;; Στο FACEBOOK! Ουάου!!!

ΥΓ2. Ευτυχώς όμως στις φορητές τηλεφωνικές συσκευές μας υπάρχει και η λατρεμένη λειτουργία του screenshot (δεν μπορούμε να φαντατστούμε τι θα κάναμε χωρίς αυτή)

Το παρακάτω απόσπασμα της ανάρτησης είναι αφιερωμένο στην “κυρά και αρχόντισσα” του τόπου μας!

Οι τσούχτρες!