Τεράστιο πτερύγιο «καρχαρία» εμφανίζεται σε παραλία στην Ισπανία και προκαλεί πανικό στους λουόμενους!

Βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου δείχνει έναν τεράστιο «καρχαρία» να κινείται στα ρηχά σε γεμάτη παραλία στην Ουέλβα της Ισπανίας.

Οι λουόμενοι δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν είδαν τον ομολογουμένως τεραστίων διαστάσεων ψάρι να κινείται ελάχιστα μέτρα από διάφορους κολυμβητές με τις στιγμές πανικού που ακολούθησαν να καταγράφονται σε βίντεο.

Ευτυχώς ο «καρχαρίας», δεν ήταν τίποτα άλλο από μια φάλαινα ζιφιό που επειδή έχει πτερύγιο και ράμφος, μοιάζει με καρχαρία.

«Το ζώο που μας επισκέφτηκε φαίνεται να είναι μια φάλαινα με ράμφος Cuvier, η οποία κατέχει το ρεκόρ για καταδύσεις σε βαθιά νερά, αλλά είναι πολύ ευαίσθητη στο σόναρ» έγραψαν οι Αρχές της Ουέλβα για τον απρόσμενο επισκέπτη που σκόρπισε τον πανικό στην παραλία.

Το τρομακτικό θαλάσσιο πλάσμα που ξεσήκωσε την παραλία

 

Η φάλαινα με ράμφος Cuvier είναι μια από τις πιο συχνά εντοπισμένες ραμφοφάλαινες παρότι ο βιότοπός της είναι τα μεγάλα βάθη. Είναι γνωστό ότι βυθίζονται σε βάθη σχεδόν 1,9 μιλίων και έχουν ένα μικρό κυρτό ραχιαίο πτερύγιο. Το είδος αυτό κατέχει επίσης το ρεκόρ για τη μεγαλύτερη κατάδυση. Το 2014, οι επιστήμονες τεκμηρίωσαν μια κατάδυση στην οποία μια φάλαινα έμεινε κάτω από το νερό για περισσότερες από δύο ώρες.

Αυτό το ρεκόρ αργότερα καταρρίφθηκε από μια άλλη φάλαινα ζιφιό, η οποία πέρασε τρεις ώρες και 42 λεπτά χωρίς να βγει στην επιφάνεια. Οι ισπανικές παραλίες έχουν κατακλυστεί από θαλάσσια πλάσματα τις τελευταίες εβδομάδες.

Τον περασμένο μήνα, οικογένειες εθεάθησαν να τρέχουν μανιωδώς μέσα από το νερό μέχρι την ακτή καθώς ένας καρχαρίας κολυμπούσε δίπλα τους σε μια παραλία της Κόστα Μπλάνκα.

Μέρες αργότερα, ένας tintorera ή μπλε καρχαρίας πυροδότησε πανικό στην παραλία Aguamarina στην Orihuela Costa νότια του Αλικάντε.

Στη συνέχεια, ένας καρχαρίας εντοπίστηκε να κολυμπάει μέσα στο νερό σε μια παραλία στην Ίμπιζα – σηματοδοτώντας την πέμπτη θέαση στην Ισπανία μέσα σε μόλις μια εβδομάδα