Ταυτότητα

Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που ζούμε στο Ωραιόκαστρο. Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε αυτή την ιστοσελίδα, με πρωταρχικό σκοπό μας να παρέχουμε αντικειμενικές και ισορροπημένες πληροφορίες στους αναγνώστες μας, με θέματα που αφορούν το Ωραιόκαστρο και όχι μόνο, χωρίς σκοπιμότητες και συμφωνίες.

Βασικές μας αξίες ως δημοσιογραφική ιστοσελίδα είναι:

1. Αντικειμενικότητα και ανεξαρτησία: Αξιοποιούμε την αντικειμενικότητα και την ανεξαρτησία μας, για να παρέχουμε έγκυρη και αμερόληπτη ενημέρωση στους αναγνώστες μας, χωρίς επηρεάσεις από πολιτικά ή οικονομικά συμφέροντα.

2. Ευθύνη και διαφάνεια: Αντιμετωπίζουμε την ενημέρωση ως μια ευθύνη και προσφέρουμε διαφανή και αξιόπιστη αναφορά για πολιτικά και όχι μόνο θέματα, βασιζόμενοι σε πολλαπλές πηγές αλλά και ανεξάρτητη έρευνα.

3. Σεβασμός στη δημοκρατία και την πολυφωνία: Αναγνωρίζουμε τη σημασία της δημοκρατίας και της πολυφωνίας και δίνουμε την ευκαιρία και την ελευθερία σε διάφορες απόψεις να εκφραστούν με αναλύσεις και άρθρα.

4. Ποιότητα και εμπειρία: Επενδύουμε στην ποιότητα των περιεχομένων μας και προσφέρουμε μια εμπειρία ανάγνωσης, με την πληροφορία να είναι ευανάγνωστη, ενημερωτική και να προκαλεί προβληματισμό.

Οι στόχοι που έχουμε θέσει για την ιστοσελίδα μας, είναι να ενημερώνουμε καθημερινά τους αναγνώστες μας, με θέματα ταξινομημένα σε κατηγορίες ποικίλου ενδιαφέροντος. Για τα θέματα που αφορούν συγκεκριμένα το Δήμο μας (Ωραιόκαστρο, Μυγδονία, Καλλιθέα) και την καθημερινότητα των συμπολιτών μας, σκοπός μας είναι να προβάλλουμε αυτά τα θέματα, να προάγουμε τον δημόσιο διάλογο μέσω της ομάδας μας στο facebook και να παρέχουμε ενδιαφέρουσες αναλύσεις και άποψη.

Η δέσμευσή μας προς τους αναγνώστες μας είναι να παρέχουμε ανεξάρτητη αξιόπιστη και αξιόλογη πληροφόρηση, ασκώντας εποικοδομητική κριτική για τα κακώς κείμενα που συμβαίνουν στην πόλη μας, αλλά και επιβραβεύοντας και προβάλλοντας το κάθε τι καλό.

Ο τόπος μας είναι για εμάς, περισσότερο από απλά ένας γεωγραφικός προσδιορισμός. Είναι ο τόπος όπου μεγαλώνουμε, δημιουργούμε μνήμες και ζούμε σημαντικές στιγμές της ζωής μας. Είναι ο τόπος που μας διαμορφώνει και μας επηρεάζει. Μας ενδιαφέρουν οι αποφάσεις που λαμβάνονται για αυτόν. Ασκούμε το δικαίωμά μας να εκφράζουμε τις απόψεις μας και να συμμετέχουμε στον διάλογο για θέματα που μας αφορούν. Πιστεύουμε ότι η συμμετοχή μας είναι σημαντική, γιατί αυτός είναι ο τόπος που αγαπάμε, ο τόπος που ανήκουμε, ο τόπος που ονομάζουμε “σπίτι”.

Η συντακτική ομάδα του Oraiokastro.net