Σύννεφο – ιπτάμενος δίσκος εμφανίστηκε πάνω από την Προύσα – Εντυπωσιακές εικόνες

Το σύννεφο έγινε viral στο διαδίκτυο. Οι κάτοικοι κατέγραψαν το εντυπωσιακό φαινόμενο με τα κινητά τους.

Ένα στρογγυλό σύννεφο που μοιάζει πολύ με ιπτάμενο δίσκο UFO εθεάθη το πρωί της Πέμπτης στη βορειοδυτική επαρχία της Προύσας, στην Τουρκία, μαγνητίζοντας τα βλέμματα των πολιτών που βρήκαν την ευκαιρία και το κατέγραψαν με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Το σύννεφο, το οποίο πέρασε πάνω από τις συνοικίες Kestel, Gürsu, Yıldırım, Osmangazi και Nilüfer της Προύσας παρέμεινε ανέπαφο για περίπου μία ώρα και φυσικά οι εικόνες του έγιναν viral στο διαδίκτυο. 

Is that a UFO! A UFO-like cloud formed in Bursa! Turkey

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τη Γενική Διεύθυνση Μετεωρολογίας, τέτοια νέφη σχηματίζονται λόγω των απότομων διακυμάνσεων του ανέμου και υποδηλώνουν αναταράξεις που κινούνται προς τα κάτω στον ουρανό.

 

«Κάνουμε επίσης προγνώσεις καιρού από αυτά τα σύννεφα. Ξέρουμε ότι όταν βγουν τα σύννεφα από εκεί που δύει ο ήλιος, τότε ο καιρός θα χαλάσει. Η θερμοκρασία στην περιοχή είχε ανέβει χθες στους 25-26 βαθμούς, κάτι που ήταν σημαντικό», εξηγεί μετεωρολόγος.

Το σύννεφο-ιπτάμενος δίσκος, το οποίο είναι αποτέλεσμα ορογραφικού γεγονότος, είναι πιθανό να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε γεωγραφική περιοχή με φυσικούς ανέμους.

Παρόμοια σύννεφα ήταν που είχαν σχηματιστεί στον ουρανό και στον σεισμό του 1999.