Πρόστιμο στους μεθυσμένους ακόμα και αν βρίσκονται δίπλα στο όχημά τους

Δεν χρειάζεται καν να οδηγούν. Αρκεί να υπάρχει η υποψία ότι θα πιάσουν τιμόνι υπό την επήρεια αλκοόλ

Κάποιοι οδηγοί δεν βάζουν μυαλό και οδηγούν ακόμη κι αν βρίσκονται υπό την επήρεια αλκοόλ , χωρίς να δίνουν σημασία στις αρνητικές επιπτώσεις που επιφέρει η πράξη τους.

Επειδή λοιπόν, αλκοόλ και οδήγηση αποτελούν τον χειρότερο συνδυασμό για την οδική ασφάλεια, οι Αρχές προσπαθούν να αυστηροποιήσουν τους νόμους, ειδικότερα σε χώρες που παρατηρείται αυξημένη κατανάλωση οινοπνεύματος.

Η Βρετανία δίνει το παράδειγμα

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Βρετανίας, όπου νόμος επιτρέπει στον αστυνομικό να επιβάλει πρόστιμο στον οδηγό ακόμα κι αν βρίσκεται έξω από το αυτοκίνητό του.

Και μόνο δηλαδή στην υποψία ότι θα οδηγήσει μεθυσμένος, ο πολίτης καλείται να πληρώσει έως και 2.500 αγγλικές λίρες, ενώ στις πιο ακραίες περιπτώσεις αντιμετωπίζει ποινή τρίμηνης φυλάκισης.

Μπορεί να φαίνεται ακραίο, όμως σύμφωνα με την Τροχαία υπάρχουν τρόποι να βρεθεί αν κάποιος σκοπεύει να οδηγήσει υπό την επήρεια αλκοόλ. Ποιοι είναι αυτοί; Αν κάθεται μέσα στο αυτοκίνητο έχοντας το κλειδί στην ανάφλεξη, αν στέκεται δίπλα στο όχημα χωρίς να ψάχνει άλλο μεταφορικό μέσο, αν κάθεται σε οποιαδήποτε θέση μέσα στο αμάξι ή αν γενικότερα υπάρχει κίνητρο ότι θα πάρει τιμόνι στα χέρια του.

Έτσι, με βάση τον νόμο ο μεθυσμένος οδηγός δεν πρέπει καν να πλησιάσει το όχημά του, πόσο μάλλον να μπει μέσα σε αυτό και να επιχειρήσει να το οδηγήσει. Κι αν όλα αυτά μοιάζουν υπερβολικά, ίσως να είναι ένας τρόπος να συνετιστούν όλοι όσοι μετατρέπουν τα αυτοκίνητά τους σε εν κινήσει φονικά όπλα.