01/10/2023

Πέθανε o Αριστοτέλης Διβάνης, ιδρυτής του ξενοδοχειακού ομίλου Divani

Απεβίωσε σήμερα, 1η Ιανουαρίου, πλήρης ημερών, σε ηλικία 94 ετών, ο Αριστοτέλης Διβάνης, ιδρυτής του ξενοδοχειακού ομίλου Divani.

Συνεχιστής του έργου του, ο γιος του, Σπύρος Διβάνης, που εδώ και πολλά έτη έχει αναλάβει με επιτυχία τα ηνία του Ομίλου.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου στις 14.00.

Ποιος ήταν ο Αριστοτέλης Διβάνης

Την αρχή του στον ξενοδοχειακό τομέα έκανε το 1958 με το πρώτο του ξενοδοχείο στα Τρίκαλα ο Αριστοτέλης Διβάνης. Μάλιστα, καινοτομούσε στο ότι διέθετε ξεχωριστό λουτρό σε κάθε ένα από τα 65 δωμάτιά του. Το επιχειρηματικό του πνεύμα τον ώθησε στην απόφαση να ασχοληθεί τότε μόνο με τα ξενοδοχεία, ιδρύοντας άλλα δύο στην Καλαμπάκα και τη Λάρισα μέχρι το 1974.

Μετά την μεταπολίτευση, ο όμιλος επεκτάθηκε και στην Αθήνα, με το ξενοδοχείο Divani Palace Akropolis, κάτω από τον Ιερό Βράχο. Ακολούθησε μαζί με τον κ. Ζαφόλια η ίδρυση του Divani Zafolia Alexandras και το πιο εμβληματικό ίσως μαζί με το Hilton και την Μεγάλη Βρετάνια ξενοδοχείο της Αθήνας, το Divani Caravel. Νωρίτερα είχε εξαγοράσει και το ξενοδοχείο Corfu Canoni στην Κέρκυρα, το οποίο μετονομάστηκε σε Divani Corfu Palace.

Το τελευταίο απόκτημα του ομίλου ήταν το ξενοδοχείο Apollon Palace στη Βουλιαγμένη, το οποίο εκσυγχρονίστηκε σε ένα πολυτελέστατο ξενοδοχειακό συγκρότημα με την επωνυμία Divani Apollon Palace & Thalasso.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε Επίσης
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ρατσισμός με φερετζέ…του Δημητρίου Παπαδόπουλου (Σταυριώτη)

Από τον νυν δήμαρχο Παντελή Τσακίρη, ειλικρινά επιθυμώ να...

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για συκοφαντική δυσφήμιση καταθέτει ο Πέτρος Αταμιάν

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για συκοφαντική δυσφήμιση καταθέτει ο...

Υπάρχει ΚΕΠ Υγείας στο Δήμο Ωραιοκάστρου; Που βρίσκεται;

Γράφουμε αυτό το άρθρο με αφορμή ένα email που...

ΒΟΜΒΑ: Τζαμί στο Ωραιόκαστρο ετοιμάζει ο δήμαρχος Τσακίρης

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η δήλωση του Δημάρχου Ωραιοκάστρου Παντελή...