Νεοχωρούδα: Κοιμητήρια και πάρκο – Εγκατάλειψη και επικινδυνότητα

Νεοχωρούδα: Κοιμητήρια και πάρκο – Εγκατάλειψη και επικινδυνότητα

ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ ΝΕΟΧΩΡΟΥΔΑΣ
Η εγκατάλειψη στην καθαριότητα των κοιμητηρίων είναι αναμφίβολα μια προσβολή προς τη μνήμη των αγαπημένων μας. Το κοιμητήριο, αυτός ο τόπος της ηρεμίας και της μνήμης, πρέπει να είναι πάντα στολισμένος με φροντίδα και σεβασμό προς αυτούς που απεβίωσαν. Ωστόσο, δυστυχώς στο Δήμο Ωραιοκάστρου, η καθαριότητα των κοιμητηρίων έχει πέσει σε επίπεδα εγκατάλειψης.

Όταν περπατά κανείς στα κοιμητήρια της Νεοχωρούδας, αντιμετωπίζει μια θλιβερή και απογοητευτική εικόνα. Οι αυλές των ταφικών μνημείων, τα μνήματα και οι διάδρομοι καλύπτονται από ψηλό χόρτο ενώ τα χαρακτηριστικά σημάδια από βρωμιά υπάρχουν παντού και συνθέτουν μια εικόνα αμέλειας και ασέβειας προς τον τόπο ανάπαυσης των νεκρών. Είναι προφανές ότι η φροντίδα και η συντήρηση αυτού του χώρου έχει αμεληθεί για πολύ καιρό.

Είναι αναπόφευκτο ότι η παρούσα κατάσταση δημιουργεί δυσφήμιση για τον Δήμο μας. Οι επισκέπτες που έρχονται για να τιμήσουν τους νεκρούς τους θα μείνουν με μια άσχημη εντύπωση, καθώς το αγαπημένο τους πρόσωπο αξίζει να έχει μια αξιοπρεπή τελευταία κατοικία.

Πρέπει να δοθεί προσοχή σε αυτό το θέμα και να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Η προσεκτική συντήρηση των κοιμητηρίων δεν αποτελεί μόνο μια υποχρέωση προς αυτούς που απεβίωσαν, αλλά είναι και μια υποδειγματική ένδειξη σεβασμού προς τους ζωντανούς που τους τιμούν.

——————————————————————————————————

ΠΑΡΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ ΝΕΟΧΩΡΟΥΔΑΣ

Η ίδια εικόνα εγκατάλειψης και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος υπάρχει και στο πάρκο. Εκεί η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη. Οι σπασμένες εγκαταστάσεις στο δημοτικό αναψυκτήριο ενέχουν κινδύνους για ατυχήματα και τραυματισμούς. Είναι θλιβερό να βλέπουμε ότι αυτοί οι χώροι εγκαταλείπονται με τέτοια αδιαφορία.

Είναι εξαιρετικά ανησυχητικό, που παιδιά παίζουν δίπλα από ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο και αντιμετωπίζουν έντονο κίνδυνο για την ασφάλειά τους. Η ανευθυνότητα και η αδιαφορία για την ασφάλεια των παιδιών είναι απαράδεκτες, και απαιτείται άμεση παρέμβαση για την προστασία τους. Η κατασκευή είναι ασταθής και μπορεί να καταρρεύσει, ενώ η παρουσία κομμένων μεταλλικών, γυάλινων και ξύλινων αντικειμένων μπορεί να προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς.

Τα πάρκα αποτελούν πολύτιμους χώρους χαλάρωσης και αναψυχής για τους κατοίκους και κυρίως για τα παιδιά. Η ασφάλεια και η ευεξία τους πρέπει να είναι προτεραιότητα. Κάτι που δυστυχώς δεν συμβαίνει. Επίσης, αυτή η κατάσταση επηρεάζει αρνητικά το περιβάλλον και την εικόνα της περιοχής.

Είναι ευθύνη μας να διασφαλίσουμε ότι οι δημόσιοι χώροι είναι ασφαλείς και προσιτοί για όλους, ιδιαίτερα για τα παιδιά μας που είναι τα πιο ευάλωτα μέλη της κοινότητας.

Τα αμάζευτα ξερά φύλλα κάτω σε συνδυασμό με τα σπασμένα γυαλιά από πάνω και μάλιστα εν μέσω καλοκαιριού, πραγματικά μετατρέπουν το πάρκο  σε μια μπαρουταποθήκη. Ο κίνδυνος πυρκαγιάς τεράστιος.  Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Νεοχωρούδας αλλά και η αντιδήμαρχος καθαριότητας-καθημερινότητας δεν τα βλέπουν; Τι περιμένουν; Να γίνει πρώτα το κακό;

Ο κ. Π. Τσακίρης και τα στελέχη του γράφουν συχνά πυκνά στο fb “έργα έργα έργα παντού”. Εμείς θα τους προτείναμε “συντήρηση συντήρηση συντήρηση ΠΑΝΤΟΥ” γιατί υπάρχει πλήρη “εγκατάλειψη εγκατάλειψη εγκατάλειψη ΠΑΝΤΟΥ