01/10/2023

Έρχονται βαριά πρόστιμα και λουκέτα σε μαγαζιά που καταλαμβάνουν πεζοδρόμια και πλατείες

Έρχονται βαριά πρόστιμα και λουκέτα σε μαγαζιά που καταλαμβάνουν πεζοδρόμια και πλατείες

Πρόστιμα ακόμη και λουκέτα σε επιχειρήσεις εστίασης που καταλαμβάνουν αυθαίρετα δημόσιο χώρο, με αφορμή τα μέτρα που ίσχυαν λόγω κορωνοϊού.

Η επέκταση των επιχειρήσεων εστίασης, με σκοπό την κατάχρηση δημόσιου χώρου, βρισκόταν σε ισχύ από τον Μάρτιο του 2020 προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός και να αποφευχθεί η διασπορά της πανδημίας.

Το μέτρο όμως λόγω παρατάσεων συνέχισε να βρίσκεται σε ισχύ ακόμα και σε περιόδους που τα μέτρα για τον κορονοϊό είχαν αρθεί.

Ετσι, με τις συνεχείς παρατάσεις οι επεκτάσεις αυτές συνεχίστηκαν έως τις 15 Ιανουαρίου 2023 οπότε έληξε και η τελευταία παράταση για τους ατελώς παραχωρηθέντες χώρους, κάτι το οποίο φαίνεται ότι δεν θέλησαν να τηρήσουν πολλοί καταστηματάρχες. 

Η αυστηροποίηση των ποινών θα έρθει το αμέσως προσεχές διάστημα με σχετική νομοθετική ρύθμιση για την οποία υπάρχει ήδη συνεννόηση με την Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός: «Το Υπουργείο Εσωτερικών σε συνεννόηση με την ΚΕΔΕ προχωρά στη ρύθμιση αυτή. Δεν αφορά μόνο τον Δήμο Αθηναίων. Είναι προφανές ότι στον Δήμο Αθηναίων υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, ακόμη και σε οποιαδήποτε πλατεία μπορεί να το παρατηρήσει κανείς αυτό το φαινόμενο. Θα περάσουμε γρήγορα μια διάταξη σχετική που να αυστηροποιούμε το πλαίσιο να μην καταλαμβάνονται αυθαίρετα οι ελεύθεροι δημόσιοι χώροι και όταν αυτοί καταλαμβάνονται, πραγματικά να υπάρχει μια αυστηρή τιμωρία και αυτή η αυστηρή τιμωρία να μπορεί να φτάνει μέχρι και το σφράγισμα των καταστημάτων αυτών».

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε Επίσης
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ρατσισμός με φερετζέ…του Δημητρίου Παπαδόπουλου (Σταυριώτη)

Από τον νυν δήμαρχο Παντελή Τσακίρη, ειλικρινά επιθυμώ να...

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για συκοφαντική δυσφήμιση καταθέτει ο Πέτρος Αταμιάν

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για συκοφαντική δυσφήμιση καταθέτει ο...

Υπάρχει ΚΕΠ Υγείας στο Δήμο Ωραιοκάστρου; Που βρίσκεται;

Γράφουμε αυτό το άρθρο με αφορμή ένα email που...

ΒΟΜΒΑ: Τζαμί στο Ωραιόκαστρο ετοιμάζει ο δήμαρχος Τσακίρης

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η δήλωση του Δημάρχου Ωραιοκάστρου Παντελή...