Πόσο κάνει ένα σετ ξαπλώστρες τις καθημερινές και τα Σαββατοκύριακα σε οργανωμένες παραλίες σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.

Πολύ ακριβά φαίνεται ότι κοστίζει το μπάνιο στη θάλασσα για τους Θεσσαλονικείς σε γειτονικές παραλίες. 

Είναι ενδεικτικό, άλλωστε, ότι σε οργανωμένες παραλίες της Κασσάνδρας Χαλκιδικής, η ελάχιστη κατανάλωση για δύο άτομα ανέρχεται στα 60 ευρώ, ενώ σε γνωστό beach bar η ελάχιστη κατανάλωση κατ’ άτομο, πρώτο πλάνο στη θάλασσα, είναι στα 100 ευρώ και για τις πιο πίσω ξαπλώστρες, πρέπει να πληρώσει κανείς ανάλογα, από 25 έως 50 ευρώ το άτομο.

Όπως ανέφεραν υπεύθυνοι στην ΕΡΤ, τις καθημερινές δεν υπάρχει ελάχιστη κατανάλωση, το Σαββατοκύριακο όμως η ομπρέλα μαζί με την ξαπλώστρα για δύο άτομα κοστίζει, κατά μέσο όρο, 40 ευρώ.

Στη Σιθωνία, φαίνεται ότι οι τιμές είναι πιο λογικές, με δύο άτομα να καλούνται να πληρώσουν για μπροστινή ξαπλώστρα 40 ευρώ, 30 για τη δεύτερη ζώνη και 25 για την τρίτη ζώνη.

Στην Επανομή του δήμου Θερμαϊκού, για την ώρα, δεν υπάρχει ελάχιστη κατανάλωση τις καθημερινές, τα Σαββατοκύριακα όμως, στις τρεις πρώτες σειρές, τα δύο έως τρία άτομα πρέπει να πληρώσουν 50 ευρώ και το άτομο από 30 έως 20 ευρώ ελάχιστη κατανάλωση.