Η δημοπράτηση για την επέκταση της πεζοδρόμησης θα προχωρήσει έως το τέλος του 2024

Η δημοπράτηση για την επέκταση της πεζοδρόμησης της Αγίας Σοφίας, από την Τσιμισκή έως την παραλιακή Λεωφόρο Νίκης, θα προχωρήσει έως το τέλος του 2024, τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, κατά διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης (1/7)  του δημοτικού συμβουλίου.

Ο κ.Αγγελούδης, κάνοντας ένα μίνι – απολογισμό των τελευταίων ημερών, στάθηκε στην υπογραφή της σύμβασης για την αξιοποίηση των πρώην Στάβλων Παπάφη, όπως επίσης στις κανονιστικές που προχωρά η δημοτική αρχή για την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων και την απελευθέρωση του δημόσιου χώρου, για την ευταξία του παραλιακού μετώπου από πλανόδιους μικροπωλητές και ηχορύπανση, αλλά και την εφαρμογή του ωραρίου της φορτοεκφόρτωσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ -ΜΠΕ.

Ο δήμαρχος είπε πως τον Σεπτέμβριο θα λειτουργήσει το 13ο ΚΑΠΗ στην ‘Ανω Πόλη, ενώ θα εγκαινιαστούν δύο νέα δημοτικά ιατρεία και μια καινούρια συμβουλευτική δομή για τη νεανική παραβατικότητα. Στάθηκε στη δημιουργία ελεύθερων χώρων στάθμευσης στην Αγίου Δημητρίου και πλησίον του πάρκου του Αγίου Θεράποντος, όπως επίσης στον καθαρισμό του Θερμαϊκού λέγοντας πως μετά από συνεννόηση με το ΥΜΑ-Θ, όπου παραμένει η ευθύνη, ο καθαρισμός του παράκτιου μετώπου θα γίνεται έξι μέρες την εβδομάδα. Στη διάρκεια των ανακοινώσεων του ο κ.Αγγελούδης, έκανε αναφορά στη διοργάνωση του EuroPride υπογραμμίζοντας πως η Θεσσαλονίκη απέδειξε πως είναι «πολύχρωμη, ανεκτική, φιλική και δημοκρατική».