23/09/2023

Θεσσαλονίκη: Το 100% αγγίζει η πληρότητα στις παιδικές ΜΕΘ

Ενώ παραμένουν οι ελλείψεις στα φάρμακα – Με μάσκες στα σχολεία πολλοί μαθητές

Κορωνοϊός, ιώσεις αλλά και σοβαρές παθήσεις παιδιών που χρήζουν νοσηλείας, επιφέρουν ασφυκτική πίεση στις ΜΕΘ, λόγω των μεγάλων ελλείψεων σε κρεβάτια

 

Η πληρότητα στις ΜΕΘ στα νοσοκομεία Παίδων της Αθήνας κυμαίνεται στο 50%, ενώ στο «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστημιακό «Ηρακλείου», η πληρότητα στις εντατικές αγγίζει το 100%. Η ανάγκη ανέγερσης παιδιατρικού νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη προβάλει επιτακτικά.

Την ίδια ώρα, παραμένουν οι ελλείψεις στα φάρμακα ευρείας κατανάλωσης, όπως αντιβιοτικά, αναλγητικά, αντιπυρετικά, ακόμη και φάρμακα για θεραπείες χρόνιων παθήσεων και μάλιστα εν μέσω της έξαρσης των ιώσεων. Aπό σήμερα ο ΕΟΦ θα δίνει όλα τα υποκατάστατα των δραστικών ουσιών. Ωστόσο, το πρόβλημα παραμένει με τα εισπνεόμενα.

Ανοίγουν, εν τω μεταξύ, οι φαρμακαποθήκες που παρέμειναν κλειστές την περίοδο των εορτών και αναμένεται να υπάρξει μία σχετική ομαλοποίηση στην αγορά του φαρμάκου.

Στο σχολείο με μάσκες πολλοί μαθητές

Εν τω μεταξύ σήμερα χτύπησε στα σχολεία το πρώτο ΄κουδούνι του 2023 μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, με αρκετούς μαθητές να πηγαίνουν στο σχολείο με μάσκες, φοβούμενοι ιώσεις, γρίπη αλλά και κορωνοϊό που ταλαιπωρούν χιλιάδες παιδιά.

Αντισηπτικά, αερισμός χώρων και παραμονή στο σπίτι, εάν υπάρχουν συμπτώματα, είναι οι οδηγίες των ειδικών, για να μην αυξηθούν περαιτέρω τα κρούσματα.

Απουσίες μαθητών από γρίπη έως και 5 ημέρες θα καταχωρίζονται μεν αλλά δεν θα προσμετρώνται, έως και τον Μάρτιο. Οι ειδικοί προειδοποιούν, πάντως, ότι η περίοδος κορύφωσης της γρίπης βρίσκεται μπροστά μας.

Σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς, η ζήτηση του τεστ ανίχνευσης γρίπης και κορωνοϊού έχει διπλασιαστεί σε σχέση με το διάστημα πριν από τις γιορτές. Καθημερινά, εκατοντάδες γονείς προσέρχονται με τα παιδιά τους στα επείγοντα των νοσοκομείων, το ποσοστό όμως των εισαγωγών παραμένει μικρό τόσο για τα κρούσματα γρίπης, όσο και ιώσεων και covid.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε Επίσης
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΒΟΜΒΑ: Τζαμί στο Ωραιόκαστρο ετοιμάζει ο δήμαρχος Τσακίρης

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η δήλωση του Δημάρχου Ωραιοκάστρου Παντελή...

Γιάννης Δεληγιαννίδης: Γιατί Κατεβαίνεις ρε Φίλε;;;

ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙΣ ΡΕ ΦΙΛΕ; Η υποψηφιότητά μου ως Σύμβουλος της...

Εγκαινιάστηκε το εκλογικό κέντρο του Π. Τσακίρη

Εγκαινιάστηκε το εκλογικό κέντρο του Π. Τσακίρη: «Στις 8...