Η Μεσσηνία είναι πανέμορφη, εντός και εκτός Καλαμάτας

Η Μεσσηνία είναι πανέμορφη, εντός και εκτός Καλαμάτας

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν ξεκινήσεις το ταξίδι στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, σε μια από τις πιο όμορφες και ζωντανές περιοχές της Ελλάδας.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ γεμάτη περιοχές μοναδικού κάλλους και η ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας είναι σίγουρα μία από αυτές. Είτε πρόκειται για την Καλαμάτα είτε για τις περιοχές που την περιβάλλουν, το νοτιοδυτικό κομμάτι της Πελοποννήσου είναι ένα μέρος με μοναδική ζωντάνια, ιστορική ταυτότητα και ξεχωριστή ομορφιά. Δεν είναι μυστικό ότι πολλοί τουρίστες, Έλληνες και ξένοι, προτιμούν τον συγκεκριμένο προορισμό και όχι τα νησιά για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Να μερικοί καλοί λόγοι.

Η ξεχωριστή ενέργεια της Καλαμάτας

Περίπου 284 χιλιόμετρα χωρίζουν την Αθήνα από την Καλαμάτα, κάτι που μεταφράζεται σε οδήγηση περίπου δυόμισι ωρών μέσω του σύγχρονου αυτοκινητόδρομου. Όσοι δεν οδηγούν, μπορούν να εξυπηρετηθούν και με άλλα μέσα, όπως το αεροπλάνο, καθώς υπάρχουν απευθείας πτήσεις από Αθήνα, αλλά και μέσω ΚΤΕΛ.

Παρά τις σύγχρονες επιρροές αλλά και την ολοένα μεγαλύτερη τουριστική άνθηση, η μεσσηνιακή πρωτεύουσα έχει καταφέρει να διατηρήσει τη διαχρονική γοητεία και ταυτότητά της, η οποία μετράει ιστορία πολλών αιώνων.

Παρά τις σύγχρονες επιρροές αλλά και την ολοένα μεγαλύτερη τουριστική άνθηση, η μεσσηνιακή πρωτεύουσα έχει καταφέρει να διατηρήσει τη διαχρονική γοητεία και ταυτότητά της, η οποία μετράει ιστορία πολλών αιώνων. Η Παλιά Πόλη έχει χτιστεί πάνω στα ερείπια της αρχαίας πόλης Φαραί ή Φαρές και το σημερινό όνομά της (πιθανόν) προέρχεται από ένα βυζαντινό μοναστήρι αφιερωμένο στην Παναγία την Καλομάτα. Το 1459, η πόλη καταλήφθηκε από τους Οθωμανούς και έμεινε υπό τουρκικό ζυγό μέχρι τις 23 Μαρτίου του 1821, οπότε απελευθερώθηκε από τους Κολοκοτρώνη, Νικηταρά, Παπαφλέσσα και Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη.

Πού να πάτε αν βρεθείτε στην πόλη:

Για μπάνιο στην παραλία της Καλαμάτας

Ο παραλιακός δρόμος μήκους δύο χιλιομέτρων σε προδιαθέτει για μια μεγάλη βόλτα, ειδικά το καλοκαίρι. Από τη μια πλευρά του δρόμου βρίσκεται η πολυσύχναστη λεωφόρος Ναυαρίνου με δεκάδες ταβέρνες, μπαρ, καφετέριες και beach bars, ενώ από την άλλη είναι η θάλασσα και η ξακουστή παραλία της Καλαμάτας. Αμμώδης και μεγάλη, είναι ιδανική για ανθρώπους κάθε ηλικίας.

πηγή:LIFO