Η θεατρική ομάδα του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου παρουσιάζει «Το αγόρι με τη βαλίτσα» την Πέμπτη 14/9/2023

Η θεατρική ομάδα του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου παρουσιάζει «Το αγόρι με τη βαλίτσα» την Πέμπτη 14/9/2023

H Θεατρική ομάδα 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θεάτρου στον Δήμο Ωραιοκάστρου παρουσιάζει το έργο «Το αγόρι με τη βαλίτσα» του Μάικ Κένι σε σκηνοθεσία Γ. Μαυρόπουλου

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου – Αίθουσα εκδηλώσεων κτιρίου “Παύλος Μελάς”, Παλαιόκαστρο
Ώρα 21:00 – Είσοδος ελεύθερη (κατά την προσέλευση συλλέγουμε τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ωραιοκάστρου)

Περιγραφή: Όταν ο πόλεμος έρχεται αμείλικτος στην πόρτα του Ναζ, δεν έχει άλλη επιλογή από τον δρόμο της προσφυγιάς. Με μοναδικό όπλο τις ιστορίες του πατέρα του που κρατούν την ελπίδα του ζωντανή και παρέα την Κρίσια, ένα κορίτσι που γνωρίζει στο δρόμο, θα διασχίσει ερήμους, βουνά και θάλασσες, θα περάσει από δουλεμπόρους, εγκληματίες, και στρατιώτες, προκειμένου να φτάσει στον αδερφό του, στη “γη της επαγγελίας” που λέγεται Λονδίνο. Ένα θεατρικό κείμενο με μεγάλη αφηγηματική αξία, μια ιστορία για όλα τα παιδιά των προσφύγων που ποτέ δεν νοιαστήκαμε να μάθουμε γι’ αυτά.
Διάρκεια: 45 λεπτά

Σημείωμα σκηνοθέτη:
Είμαστε όλοι πρόσφυγες.
Η πραγματικότητα, η δίψα των ισχυρών για περισσότερη εξουσία, τα οικονομικά και προσωπικά μας αδιέξοδα και κυρίως η άγνοια μάς κάνουν να προσφεύγουμε στην απολυτότητα, στην ξενοφοβία, στο ρατσισμό, στη φασιστική σκέψη.
Οφείλουμε στους εαυτούς μας και στα παιδιά μας να μην κλείνουμε τις κουρτίνες μπροστά στις ταλαιπωρίες των προσφύγων. Το κάναμε – ή το υποστήκαμε οι ίδιοι – από το ’22 και μετά.
Ας ενδιαφερθούμε, ας πληροφορηθούμε, ας αποδεχτούμε.

Γιάννης Μαυρόπουλος
Σκηνοθεσία: Γιάννης Μαυρόπουλος