Η ανικανότητα της δημοτικής αρχής θέτει σε κίνδυνο το δάσος του Ωραιοκάστρου! (φωτογραφίες-βίντεο)

“Με απόφαση της αντιπεριφερειάρχη Μ.Ε. Θεσσαλονίκης, λόγω του υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς που προβλέπεται, τίθεται σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας στο Δασόκτημα Ωραιοκάστρου από τις 10.00 ως τις 24.00 της Κυριακής, 20 Αυγούστου 2023.”

Δεν αρκεί όμως μόνο η απαγόρευση κυκλοφορίας!

Η παρουσία ξηρών κλαδιών που έχουν αφεθεί πεταμένα παντού στο δάσος αναδεικνύει την αμέλεια και την αδιαφορία που επέδειξε η Δημοτική Αρχή σε αυτήν την υπόθεση. Αντί να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για τη σωστή αποκομιδή των κλαδιών με σκοπό την πρόληψη της πυρκαγιάς, αφέθηκαν ανεξέλεγκτα, αυξάνοντας τον κίνδυνο και απειλώντας την ασφάλεια του περιβάλλοντος και των κατοίκων.

Ο κίνδυνος είναι πραγματικά μεγάλος και δεν πρέπει να αγνοηθεί. Η ξηρασία του καλοκαιριού μπορεί να οδηγήσει σε εύκολη εξάπλωση της φωτιάς, με απρόβλεπτες συνέπειες. Οι πολίτες του Δήμου Ωραιοκάστρου βλέπουν με μεγάλο προβληματισμό την ανικανότητα της Διοίκησης να διαχειριστεί αποτελεσματικά ένα τόσο σοβαρό θέμα και να προστατεύσει το περιβάλλον και τους ίδιους από αυτόν τον κίνδυνο. 

Η αρμόδια του τμήματος πολιτικής προστασίας αλλά και η αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Ωραιοκάστρου έχουν ελέγξει τις συγκεκριμένες τοποθεσίες;

Μάλλον ΟΧΙ. Γιατί αν είχαν την απαραίτητη ευσυνειδησία να κάνουν ακόμη και ένα πρόχειρο έλεγχο θα έβλεπαν αυτή την ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ κατάσταση που επικρατεί. Αν πάλι τα είδαν και αδιαφόρησαν έτσι απλά, τότε το θέμα είναι πιο σοβαρό!

Η ανάγκη για ανάληψη ευθύνης είναι επείγουσα και επιτακτική. Η αδιαφορία δεν είναι πλέον αποδεκτή.

#Ανθρώπων Ανικανότητα  #Ανθρώπων Αποτυχία  #Ανθρώπων Ανεπάρκεια

Φωτογραφίες και βίντεο που δείχνουν την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο δάσος του Ωραιοκάστρου από τα εγκαταλελειμμένα κλαδιά (20-8-2023)

#Ανθρώπων Ανικανότητα  #Ανθρώπων Αποτυχία  #Ανθρώπων Ανεπάρκεια