Βόλος – Ολυμπιακός: Παρέμβαση εισαγγελέα για την απόπειρα δωροδοκίας

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τις καταγγελίες του ποδοσφαιριστή Ζαν Μπαριέντος διέταξε η εισαγγελία Βόλου. 

Ο παίκτης του Βόλου κατήγγειλε ότι ο Κύπριος μάνατζερ του Γιώργος Τσουρής, ιδιοκτήτης της εταιρείας Magico Sports, του προσέφερε το ποσό των 40.000 ευρώ, προκειμένου να δεχθεί κόκκινη κάρτα στο παιχνίδι της Κυριακής 8 Ιανουαρίου με τον Ολυμπιακό, το οποίο έληξε με 4-0 υπέρ των ερυθρόλευκων του Πειραιά.

Η Εισαγγελία Βόλου έλαβε την έγγραφη καταγγελία και διέταξε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες.

Η ανακοίνωση του ΠΣΑΠ 

Σε ανακοίνωση του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών – Ποδοσφαιριστριών αναφέρει: «Ο ΠΣΑΠΠ στέκεται στο πλευρό του επαγγελματία ποδοσφαιριστή Ζαν Μπαριέντος που κατήγγειλε την απόπειρα χρηματισμού του και επικροτεί το θάρρος που επέδειξε ώστε να προχωρήσει στην παραπάνω ενέργεια. Ο Σύνδεσμος βρίσκεται σε επικοινωνία μαζί του και καλούμε τις αρμόδιες αρχές, αθλητικές και μη, να διαλευκάνουν την υπόθεση και να οδηγήσουν τους όποιους υπεύθυνους ενώπιον της δικαιοσύνης». 

Σε επικοινωνία της «Zoύγκλας» με την ομάδα του Βόλου, ο υπεύθυνος Τύπου της ΠΑΕ Μανώλης Παναγιωτόπουλος, επιβεβαίωσε το γεγονός της καταγγελίας αναφέροντας τα εξής: «Επιβεβαιώνουμε την καταγγελία, αλλά επειδή  η υπόθεση είναι σε εξέλιξη δεν μπορούμε να πούμε τίποτε παραπάνω αυτή τη στιγμή». Ωστόσο μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από την ΠΑΕ Βόλος για το θέμα, στην οποία θα κάνει γνωστές τις θέσεις της, αλλά και αν θα προσφύγει στα αρμόδια όργανα, στην ΕΠΟ ή τη FIFA..

Αμέσως μετά η «Ζούγκλα» επικοινώνησε με την ομάδα του Ολυμπιακού και με τον διευθυντή του γραφείου Τύπου της ΠΑΕ Νίκο Γαβαλά, ο οποίος δήλωσε άγνοια για την υπόθεση και ζήτησε χρόνο για να ενημερωθεί προκειμένου να υπάρξει και επίσημη τοποθέτηση από την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Αργότερα, σε νεότερη επικοινωνία με τον υπεύθυνο Τύπου της ΠΑΕ, μας ξεκαθάρισε πως η Πειραϊκή ΠΑΕ δεν έχει να πει τίποτε για τη συγκεκριμένη υπόθεση καθώς δεν την αφορά. «Δεν μας αφορά το θέμα, δεν ασχολούμαστε με στοιχηματζήδες», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Νίκος Γαβαλάς.