Εισέβαλε σε εκκλησία και μαχαίρωσε στο λαιμό τον ιερέα

Ένα σοκαριστικό περιστατικό εκτυλίχθηκε την Δευτέρα στην Βίνιτσα, όταν άγνωστος εισέβαλε στην Ιερά Μητρόπολη και επιτέθηκε με μαχαίρι στον ιερέα!

Συγκεκριμένα, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο δράστης μπήκε στον Ιερό Ναό και έριξε στο πάτωμα τον Σταυρό, εικόνες και προκάλεσε φθορές στο εσωτερικό του. Ο προϊστάμενος του Ναού Πρωθιερέας ο οποίος εκείνη την ώρα βρισκόταν μέσα, μόλις άκουσε τον θόρυβο κατευθύνθηκε προς τον άγνωστο άνδρα για να του κάνει συστάσεις. Ο δράστης άκουσε τον ιερέα χωρίς να απαντά και ξαφνικά τον μαχαίρωσε στον λαιμό.

Η Αστυνομία έφτασε στον τόπο του συμβάντος, αλλά ο δράστης της επίθεσης αρνήθηκε να υπακούσει, οπότε οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να τον πυροβολήσουν στο πόδι προκειμένου να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν.

Σημειώνεται ότι ο ιερέας υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται στην εντατική σε ένα από τα νοσοκομεία της Βίνιτσα. Η Ιερά Μητρόπολη Βίνιτσας σε ανακοίνωσή της για το περιστατικό τονίζει πως: «ανεξάρτητα από το πώς θα τελειώσει η έρευνα, για άλλη μια φορά ζητάμε από όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να σταματήσουν να υποδαυλίζουν το θρησκευτικό μίσος στην Ουκρανία!».