Γιατί λέμε ”όχι” στις εκδηλώσεις καρναβαλιού, στον Δήμο Ωραιοκάστρου

Γιατί λέμε ”όχι” στις εκδηλώσεις καρναβαλιού, στον Δήμο Ωραιοκάστρου

Κάθε χρόνο οι απόκριες αποδεικνύουν ότι είναι το μικρό, υπερκινητικό ξαδερφάκι των Χριστουγέννων. Σ’ αυτό το “πρέπει να ντυθείς κάτι και να περάσεις καλά”. Για την ακρίβεια συνδέεται με το α) να βάλεις μια στολή που πιθανότατα να μη σε βολεύει, να ζεσταίνεσαι ή να κρυώνεις β) να χορεύεις τρενάκι, να υποδέχεσαι με το πρόσωπο σου αφρούς, σερπαντίνες ή κομφετί. Βέβαια υπάρχει και η άλλη άποψη, ότι μπορούμε να περάσουμε καλά και χωρίς να είναι Απόκριες. Και είναι αυτοί που δεν μπορούν αυτό το “στημένο κέφι”.

Το πρόβλημα λοιπόν στο Ωραιόκαστρο θα είχε κάποια λύση, αν πραγματικά υπήρχε ανταπόκριση από τις γύρω περιοχές, με μια σωστή επικοινωνία, κάτι που η ”γύμνια” του φάνηκε στην διοργάνωση του πρώτου και τελευταίου από ότι φαίνεται, καρναβαλιού της σημερινής διοίκησης πριν την πανδημία, και το οποίο στέφθηκε με πλήρη αποτυχία. Αυτό βέβαια  δεν μπορούμε να το πούμε για την προηγούμενη διοίκηση, όπου είχαν ”δουλέψει” πολλοί άνθρωποι στην κατεύθυνση αυτή. 

Σίγουρα θα πει κάποιος ότι εκείνη την ημέρα τα μαγαζιά κυρίως της εστίασης και των καφέ, πλημμυρίζουν από κόσμο. Πόσα όμως στην τελική τέτοια μαγαζιά έχουν μείνει;. Και στην μια μέρα αυτοί οι άνθρωποι θα ”σώσουν” το εισόδημα τους; Όχι βέβαια. Αυτό θα γίνονταν, αν η διοίκηση έδειχνε το ελάχιστο ενδιαφέρον για την αγορά, με την δημιουργία του open mall, που έχει καθυστερήσει δραματικά.

Η διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου, για τους δικούς της λόγους, πήρε μια απόφαση, που άλλοι συμφωνούν, και άλλοι διαφωνούν. Το να το κάνουμε όμως μείζον ζήτημα, από την στιγμή που υπάρχουν τόσα πολλά προβλήματα στην κοινωνία, αποπροσανατολίζουμε τους πολίτες. Ας σταματήσει λοιπόν εδώ όλη αυτή η τοπική διαμάχη.