02/10/2023

Η κατάσταση που επικρατεί στο δάσος του Ωραιοκάστρου είναι απελπιστικά επικίνδυνη για την ύπαρξη του.

Σε ανάρτησή του στο facebook σήμερα ο κ. Γιάννης Παπαγρηγορίου αναφέρει τα εξής:

Η κατάσταση που επικρατεί στο δάσος του Ωραιοκάστρου είναι απελπιστικά επικίνδυνη για την ύπαρξη του. Στοίβες από κομμένα κλαδιά διασκορπισμένα μέσα στο δάσος! Κομμένη ξυλεία στοιβαγμένη για πάνω από δύο χρόνια στους δασικούς δρόμους. Συνθέτουν ένα δάσος έτοιμο για την ολοκληρωτική του καταστροφή, που έχει αποφευχθεί προς το παρόν από τύχη….
Μετά θα μας φταίει η κλιματική αλλαγή και κρίση…
Με όλα αυτά τα άσχημα που συμβαίνουν γύρω μας, ο κάθε νοήμων άνθρωπος αντιλαμβάνεται πια πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν τα δάση στην υγεία μας, στην φυσιολογική λειτουργία της φύσης, στην ίδια τη ζωή μας. Κι άμα πάρουμε υπόψη ότι στη Θεσσαλονίκη αναλογούν 2,14 τ.μ. πράσινου ανά κάτοικο, όταν π.χ στην Ουάσιγκτον αντιστοιχούν 50 τ.μ. ανά κάτοικο, ή στη Βόνη 35 τ.μ., τότε η παρουσία του δάσους στο Ωραιόκαστρο πρέπει να θεωρείται αναντικατάστατη κι ένα από τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα.
Να μην μιλήσουμε για την συντήρηση-καθαρισμό του δικτύου ομβρίων υδάτων με ανεπαρκείς διατομές και βουλωμένα φρεάτια και για την αντιπλημμυρική θωράκιση, που έχει ανάγκη ο Δήμος με τα γνωστά προβληματικά σημεία κατά μήκος των ρεμάτων του Παππά και του Παλαιοκάστρου, που έχουν γίνει μπαζώματα κι αυθαίρετες κατασκευές και δεν έχουν καθαριστεί.
Να μην αναρωτηθούμε τι θα γινόταν στο Ωραιόκαστρο, αν είχαμε έστω και το 1/3 της ποσότητας βροχής της Θεσσαλίας!
Με την παραπάνω εκρηκτική κατάσταση, εύλογα αναρωτιούνται οι πολίτες: αν οι διοικήσεις Δήμου και Περιφέρειας δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και των πολιτών, γιατί να εκλεγούν και πάλι;
#Ανθρώπων Ανικανότητα #Ανθρώπων Απραξία #Ανθρώπων Αποτυχία

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε Επίσης
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ρατσισμός με φερετζέ…του Δημητρίου Παπαδόπουλου (Σταυριώτη)

Από τον νυν δήμαρχο Παντελή Τσακίρη, ειλικρινά επιθυμώ να...

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για συκοφαντική δυσφήμιση καταθέτει ο Πέτρος Αταμιάν

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για συκοφαντική δυσφήμιση καταθέτει ο...

Υπάρχει ΚΕΠ Υγείας στο Δήμο Ωραιοκάστρου; Που βρίσκεται;

Γράφουμε αυτό το άρθρο με αφορμή ένα email που...