Αυτό είναι το νέο i-Cockpit της Peugeot -To πιλοτήριο του μέλλοντος από τους Γάλλους

Η Peugeot αποκάλυψε την αρχιτεκτονική του νέου i-Cockpit ή αν προτιμάτε τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία των πιλοτηρίων που πρόκειται να συναντήσουμε στα μελλοντικά μοντέλα της γαλλικής φίρμας.

Στο πλήρη ανασχεδιασμό του περίφημου i-Cockpit πρόκειται να προχωρήσει η Peugeot με αφορμή την έλευση νέων μοντέλων στον στόλο της.

Το i-cockpit, το οποίο συμπληρώνει 10 δέκα χρόνια ζωής και έχει τοποθετηθεί σε περίπου 10.000.000 αυτοκίνητα της Peugeot, βασίζεται σε μια πολύ διαφορετική σχεδιαστική φιλοσοφία, η οποία τοποθετεί τον οδηγό στο επίκεντρό της.

Σε αυτά τα 10 χρόνια, το i-Cockpit εξελίχθηκε, αναβαθμίστηκε και ανασχεδιάστηκε, αποκτώντας τη σημερινή του μορφή. Σύντομα, βέβαια, το διάσημο πιλοτήριο της Peugeot πρόκειται να αποκτήσει μια νέα αρχιτεκτονική.

Το PANORAMIC i-cockpit, όπως ονομάζεται, θα περιλαμβάνει μια ενιαία πανοραμική οθόνη 21 ιντσών, η οποία θα φιλοξενεί τόσο τις ενδείξεις του πίνακα οργάνων όσο και και εκείνες των συστημάτων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Μέσω των i-Toggles, των ψηφιακών διακοπτών, ο οδηγός θα αποκτά πρόσβαση στα κρισιμότερα υποσυστήματα του οχήματος, όπως αυτό του κλιματισμού, την ίδια στιγμή που το γνωστό για την οβάλ σχεδίαση και τη μικρή διάμετρό του τιμόνι θα συνεχίσει να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πλήρως ανασχεδιασμένο i-Cockpit.

Μάλιστα το νέο, τριάκτινο τιμόνι έχει αποκτήσει νέους διακόπτες αφής και νέο σχεδιασμό που δημιουργεί την αίσθηση ότι αιωρείται και δεν συνδέεται με το κεντρικό τμήμα του.

Δύο ακόμα μονάδες χειρισμού βρίσκονται πίσω ακριβώς από το τιμόνι, εξασφαλίζοντας την εύκολη και την άμεση πρόσβαση από τον οδηγό.

Τέλος, ένα ακόμα στοιχείο το οποίο έρχεται από τη σημερινή εκδοχή του i-Cockpit είναι ο αριστοτεχνικός συνδυασμός των συνθετικών υλικών με το ύφασμα, ο οποίος δημιουργεί ένα πιο φιλόξενο και ποιοτικό περιβάλλον για τον οδηγό και τον συνοδηγό.