27/09/2023

Αυτή είναι η κατάσταση σ’ ένα ελληνικό νοσοκομείο το 2023

Με τραγικές ελλείψεις σε παθολόγους λειτουργεί η εφημερία ενός από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, του “Γ. Γεννηματάς” εν μέσω γρίπης και έξαρσης λοιμώξεων, σύμφωνα με καταγγελία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ).

Μεγάλη εντύπωση προκαλεί το χαρτί που δίνουν οι γιατροί του Γ. Γεννηματάς στους ασθενείς που προσέρχονται σήμερα στη γενική εφημερία. Στο έντυπο χαρτί εξηγούν και ενημερώνουν ασθενείς και συνοδούς ότι θα συναντήσουν ένα εξουθενωμένο προσωπικό, λίγους επιμελητές γιατρούς και νοσηλευτές και ακόμα λιγότερους ειδικευόμενους, ειδικά παθολόγους. Ακόμα τονίζουν ότι θα πρέπει να περιμένουν στα περισσότερα τμήματα για πάνω από 8 έως 12 ώρες έτσι ώστε να εξεταστούν.

Αναλυτικά το έντυπο

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στη διοίκηση του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», χθες Πέμπτη, οι ειδικευόμενοι γιατροί των παθολογικών κλινικών, μαζί με αρκετούς επιμελητές, παρουσία εκλεγμένων μελών της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και της ΑΔΕΔΥ.

Ο λόγος ήταν, η «τρομακτική και πρωτοφανής», όπως την χαρακτηρίζουν οι γιατροί, έλλειψη ειδικευόμενων παθολόγων γιατρών και στις τρεις Παθολογικές Κλινικές. Οι γιατροί καταγγέλλουν ότι οι εφημερίες χωρίς τον απαραίτητο αριθμό παθολόγων είναι εφιαλτικές. «Η αφόρητη πια κατάσταση σε κάθε γενική εφημερία με εκατοντάδες εισαγωγές, πολλές να βρίσκουν κρεβάτι μετά από 24 και παραπάνω ώρες, αφού πρακτικά μονοεφημερεύουν για όλο το λεκανοπέδιο και με ελάχιστους πλέον ειδικευόμενους γιατρούς. Η πληρότητα των παθολογικών κλινικών ξεπερνά το 400%, ενώ οι γιατροί είναι λιγότεροι από τις προβλεπόμενες θέσεις», σημειώνουν

Ξεκινούν κινητοποιήσεις Η διοίκηση γνωρίζει για όλα αυτά, λένε οι γιατροί, από τον Ιούνιο του 2022 και ενημερώθηκε και πάλι ξανά τον Οκτώβριο του 2022, ενώ υπήρξαν και τότε κινητοποιήσεις. Σε ερώτηση που απηύθυνε στη διοίκηση το σωματείο των γιατρών, δηλαδή για το ποια ακριβώς μέτρα έχουν παρθεί ή ποιες κινήσεις έχουν γίνει, δεν πήραν «καμία απάντηση», λένε.

Οι γιατροί του νοσοκομείου αποφάσισαν παρέμβαση με κείμενο στους ασθενείς τους για σήμερα, Παρασκευή, όταν και θα ξεκινάει η νέα γενική εφημερία (χωρίς κενά κρεβάτια για άλλη μια φορά), και προχωρούν σε στάση εργασίας την Τρίτη 17 Ιανουαρίου, 12 με 3 το μεσημέρι, για όλο το ιατρικό προσωπικό. Η ΟΕΝΓΕ εκφράζει την συμπαράστασή της και καλύπτει τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες και τις κινητοποιήσεις που θα αποφασίσουν οι συνάδελφοι μέσα από τις συλλογικές τους διαδικασίες, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε Επίσης
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ρατσισμός με φερετζέ…του Δημητρίου Παπαδόπουλου (Σταυριώτη)

Από τον νυν δήμαρχο Παντελή Τσακίρη, ειλικρινά επιθυμώ να...

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για συκοφαντική δυσφήμιση καταθέτει ο Πέτρος Αταμιάν

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για συκοφαντική δυσφήμιση καταθέτει ο...

Υπάρχει ΚΕΠ Υγείας στο Δήμο Ωραιοκάστρου; Που βρίσκεται;

Γράφουμε αυτό το άρθρο με αφορμή ένα email που...

ΒΟΜΒΑ: Τζαμί στο Ωραιόκαστρο ετοιμάζει ο δήμαρχος Τσακίρης

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η δήλωση του Δημάρχου Ωραιοκάστρου Παντελή...