Υψηλότερη κατά 1.500 ευρώ είναι πλέον η τιμή του Tesla Model 3 στη χώρα μας, αύξηση που σημειώνεται μετά και την επιβολή δασμών στα οχήματα που κατασκευάζονται στην Κίνα και εισάγονται στις αγορές των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε νέες, υψηλότερες τιμές προσφέρεται στην ελληνική αγορά ένα από τα πλέον δημοφιλή ηλεκτρικά αυτοκίνητα του πλανήτη. Πρόκειται για το Tesla Model 3, το οποίο όπως όλα δείχνουν έπεσε «θύμα» των δασμών που επιβάλλονται στα ηλεκτρικά οχήματα που κατασκευάζονται στη Κίνα και εισάγονται στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η επιβολή δασμών αναγκάζει τους κατασκευαστές που διαθέτουν μονάδες παραγωγής στην Κίνα και δραστηριοποιούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση να αναπροσαρμόσουν τις τιμές τους. Ανάμεσά τους και η Tesla, καθώς αρκετές αγορές στην Ευρώπη «τροφοδοτούνται» από οχήματα που κατασκευάζονται στην Ασία και όχι στη μοναδική μονάδα παραγωγής που διαθέτει αυτή τη στιγμή στη γηραιά ήπειρο.

Το αποτέλεσμα είναι η τιμή του Model 3 να αυξηθεί στη χώρα μας κατά 1.500 ευρώ, μια επιβάρυνση η οποία προκύπτει για όλες τις εκδόσεις του ηλεκτρικού μοντέλου.

Έτσι, λοιπόν, το «βασικό» Tesla Model 3 προσφέρεται πλέον στην Ελλάδα έναντι 41.490 ευρώ, αντί των 39.990 ευρώ που στοίχιζε μέχρι πρότινος.

Αντιστοίχως, η έκδοση Long Range κοστίζει σήμερα 49.490 ευρώ αντί 47.990 ευρώ, ενώ στα 57.490 ευρώ έφτασε η κορυφαία έκδοση Performance, παρουσιάζονται κι’ αυτή αύξηση της τάξης των 1.500 ευρώ.

Στις παραπάνω τιμές δεν έχει συνυπολογιστεί η επιδότηση αγοράς ηλεκτρικού αυτοκινήτου, η οποία ξεκινά για ιδιώτη από τα 9.000 ευρώ.

Αξίζει σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι για την ώρα οι τιμές του Tesla Model Y παραμένουν σταθερές, καθώς στο προσεχές διάστημα αναμένεται να αποκαλυφθεί και η ανανεωμένη εκδοχή του, η οποία θα αποτελέσει ούτως ή άλλως μια καλή αφορμή για τη αναπροσαρμογή των τιμών του δημοφιλέστερου μοντέλου της Ευρώπης.

πηγή:carandmotor.gr