24/07/2024

«Ήμασταν φίλοι με τους Έλληνες»: Κλιμάκωση στην ένταση των σχέσεων Ρωσίας-Ελλάδας

Μια σειρά αιχμηρών αναρτήσεων στα ελληνικά έκανε χθες η πρεσβεία της Ρωσίας στην Αθήνα, εξαπολύοντας επίθεση κατά της χώρας μας για τη συνεργασία που έχει με τις ΗΠΑ.  

Σε αναρτήσεις στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter, η πρεσβεία της Ρωσίας αναπαράγει δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και κατηγορεί τη χώρα μας πως, παρότι υπήρχαν φιλικοί δεσμοί, ξαφνικά, η Ελλάδα «αναγκάστηκε ή η ίδια συμφώνησε να υποταχθεί» στις ΗΠΑ. «Βγάλαμε τα συμπεράσματα σε σχέση με εκείνους που τόσο ευχάριστα υποστήριξαν την επιθετικότητα κατά της Ρωσίας», αναφέρει επίσης ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας. 

Ειδικότερα, το αρχικό tweet της Ρωσικής Πρεσβείας, απεικονίζει τον Σεργκέι Λαβρόφ στον οποίο αποδίδεται η ακόλουθη δήλωση: «Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα και η Κύπρος ήταν από τις πιο φιλικές προς εμάς χώρες. Είχαμε έναν τεράστιο αριθμό κοινών πολιτιστικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων. Η οικονομική συνεργασία αναπτύσσονταν ενεργά για το καλό των αμοιβαίων συμφερόντων. Η ταχύτητα, με την οποία μετέβησαν όχι μόνο στο «στρατόπεδο» εκείνων του υπέγραψαν τις κυρώσεις, αλλά και στην ομάδα των ηγετών των αντιρωσικών δράσεων, ήταν περίεργη. Καθρεφτίζει την επιβαλλόμενη γραμμή της επιθετικής αντιπαράθεσης και όχι το συμφέρον των Ελλήνων».

Λίγες ώρες αργότερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, μέσα από την επίσημη σελίδα της ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα, με νέα ανάρτησή του δήλωσε: «Ήμασταν φίλοι με τους Έλληνες. Σημειώσαμε τις μεταμορφώσεις στην ηγεσία της χώρας. Αναγκάστηκε ή η ίδια συμφώνησε να υποταχθεί στην αμερικανική επιταγή. Βγάλαμε τα συμπεράσματα σε σχέση με εκείνους που τόσο ευχάριστα υποστήριξαν την επιθετικότητα κατά της Ρωσίας».

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε Επίσης
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δ. Ωραιοκάστρου και «Μ. Αλέξανδρος» Νεοχωρούδας παρουσιάζουν την παράσταση «Ράβε – ξήλωνε»

Δ. Ωραιοκάστρου και «Μ. Αλέξανδρος» Νεοχωρούδας παρουσιάζουν την παράσταση...

Πολιτιστικός Σύλλογος «Εστία Φιλαδελφέων»: Συναυλία με την Μαριώ στη Νέα Φιλαδέλφεια

Δ. Ωραιοκάστρου – Πολιτιστικός Σύλλογος «Εστία Φιλαδελφέων»: Συναυλία με...

Νεφώσεις και πιθανότητα βροχών την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη

Βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά και...

Κ. Γιουτίκας: «Έξυπνες λύσεις» φωτίζουν την επ. οδό Μελισσοχωρίου – Ωραιοκάστρου

  Μετά την ολοκλήρωση της ασφαλτόστρωσης  και της διαγράμμισης   το...