01/10/2023

Έτσι αποκαλύφθηκε ο ψευτογιατρός με τα μαντζούνια

Μπροστά σε μια υπόθεση που δεν τη χωράει ανθρώπινος νους και έχει να κάνει με την εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου βρίσκονται οι Αστυνομικές και Δικαστικές Αρχές της χώρας. Μόλις σήμερα έγινε γνωστό πως ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας εξαπατήθηκαν από έναν 66χρονο «ψευτογιατρό» ο οποίος τους υποσχόταν θεραπεία ή βελτίωση της υγείας τους με πεπτίδια και βλαστοκύτταρα. Αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς που τον εμπιστεύτηκαν να χάσουν τη ζωή τους ενώ άλλοι να απωλέσουν τεράστια χρηματικά ποσά.

Την υπόθεση ανέδειξαν οι  Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης έπειτα από έρευνα η οποία διήρκησε πολλούς μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ζούγκλας», ο «ψευτογιατρός» ο οποίος είναι φυσιοθεραπευτής στο επάγγελμα, διατηρούσε χώρο στην Αττική όπου έκανε φυσιοθεραπείες και σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας. Σε αυτούς λοιπόν τους ασθενείς στόχευε κυρίως προκειμένου να τους «αρμέξει» οικονομικά χωρίς να τον ενδιαφέρει προφανώς το αποτέλεσμα. Με την σχέση που είχε αναπτύξει μαζί τους, τους έπειθε πως θα έπρεπε να δοκιμάσουν μια εναλλακτική θεραπεία προκειμένου να βελτιωθεί η υγεία τους ή ακόμα και να θεραπευτούν οριστικά. Αστυνομικές πηγές διευκρινίζουν πως κάποιες περιπτώσεις ασθενών που έπεσαν θύματα του συγκεκριμένου «γιατρού» βρίσκονταν σε πολύ άσχημη κατάσταση λόγω της ασθένειας αυτής.

Τα θύματα που έπεφταν στην παγίδα, έπειτα από υπόδειξη του «ψευτογιατρού» ταξίδευαν αρχικά στη Γερμανία προκειμένου να κάνουν κάποιες εξετάσεις εκεί και να τους εξετάσει κάποιος συνεργός του και στη συνέχεια επέστρεφαν στην Ελλάδα για να ξεκινήσουν τη θεραπεία. Μάλιστα ο συνεργός αυτός ο οποίος ήταν 72 ετών δεν ήταν καν νευρολόγος αλλά γενικός ιατρός… βεβαίως όμως στο κόλπο.

Πώς άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι

Τον Δεκέμβριο του 2020 ο αδελφός ενός ασθενή ο οποίος απεβίωσε ενώ εφάρμοζε τη θεραπεία αυτή επισκέφθηκε τις Αρχές στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να αναφέρει το περιστατικό. Οι έμπειροι αστυνομικοί αμέσως σχημάτισαν φάκελο και ξεκίνησαν τις έρευνες διακριτικά.

Προσπαθώντας λοιπόν τα ταυτοποιήσουν κάποια στοιχεία και πληροφορίες διαπίστωσαν πως για τον «ψευτογιατρό» υπήρξε παρόμοια καταγγελία από το 2016. Και τότε ήταν που σήμανε το «καμπανάκι» ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει. Η καταγγελία του 2016 ανέφερε σχεδόν τα ίδια με αυτήν του 2020 ενώ είχε υποβληθεί και μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, κατέστη κατηγορούμενος και του επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της εμφάνισης τρεις φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του.

Οι αστυνομικοί ήρθαν σε επαφή με την καταγγέλλουσα του 2016 και στη συνέχεια προέκυψε και η εμπλοκή του Γερμανού.

Από τον Δεκέμβριο του 2020 έως και σήμερα οι Αρχές κατάφεραν και ταυτοποίησαν συνολικά 15 περιπτώσεις. Από αυτά τα θύματα, πέντε ασθενείς έχουν πεθάνει.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν στη «Ζούγκλα» πως η δράση του «ψευτογιατρού» είχε αρχίσει από το 2009 ενώ από την έρευνα μέχρι στιγμής προκύπτει πως συνέχισε την αναζήτηση θυμάτων μέχρι το τέλος του 2021 ενώ διατήρησε το φυσιοθεραπευτήριό του μέχρι και το 2022.

Συγγενείς των θυμάτων αλλά και εξαπατημένοι ασθενείς είπαν στους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια των ερευνών πως ο «ψευτογιατρός» πολλές φορές προκειμένου να τους πείσει για τις θεραπείες υποστήριζε πως έχει πελάτες διάσημους, καλλιτέχνες, αθλητές ακόμα και πολιτικούς. Άλλοι τόνισαν πως έμαθαν για αυτόν από άλλους ασθενείς. Δηλαδή γινόταν κάποιου είδους «διαφήμιση» από στόμα σε στόμα. Όσον αφορά στα θύματα ήταν διαφόρων ηλικιών.

Τα θύματά τους, σύμφωνα με την έρευνα, εντοπίζονται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, και μεταξύ αυτών στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Κέρκυρα, τη Χίο, την Ηγουμενίτσα και σε περιοχή της Πελοποννήσου.

Κάποια θύματα έχασαν πάνω από 100.000 ευρώ

Οι αστυνομικοί ερευνητές που χειρίζονται την υπόθεση εξηγούν στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα πως προχώρησαν στη δημοσιοποίηση της υπόθεσης διότι έκαναν αίτημα να δημοσιευθεί η φωτογραφία του έπειτα από εισαγγελική διάταξη προφανώς για να βρεθούν κι άλλα θύματα.

Όπως διευκρινίζουν τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι δικαστικές Αρχές είναι επαρκή με τη δικογραφία να έχει υποβληθεί στην εισαγγελία Θεσσαλονίκης και η υπόθεση έχει παραπεμφθεί σε κύρια ανάκριση.

Τον Ιανουάριο του 2021 έγινε και έρευνα στο σπίτι του με τον ίδιο να είναι παρόν. Εκεί οι Αρχές βρήκαν αρκετά στοιχεία τα οποία «έδεσαν» την υπόθεση.

Ο «ψευτογιατρός» ο οποίος είναι πατέρας τριών παιδιών και μένει στα Καλύβια Αττικής ζητούσε 200 – 300 ευρώ για τη μια θεραπεία με τα πεπτίδια και 20.000 – 30.000 ευρώ για τη μια θεραπεία με βλαστοκύτταρα.

Αστυνομικές πηγές διευκρινίζουν πως ασθενείς – θύματα υποβάλλονταν σε πολλές θεραπείες με αποτέλεσμα κάποιοι να πληρώσουν και πάνω από 100.000 ευρώ. Σημαντικό είναι το γεγονός πως κάποια από αυτά τα φιαλίδια τα είχαν κρατήσει οι παθόντες με αποτέλεσμα να βοηθήσουν τους αστυνομικούς στην έρευνά τους.

Στην πραγματικότητα έπειτα από αναλύσεις προέκυψε πως οι ενέσεις με τα πεπτίδια ήταν φιαλίδια με αμινοξέα ενώ οι υποτιθέμενες ενέσεις βλαστοκυττάρων ήταν αμπούλες γλυκόζης.

Προς το παρόν ο «ψευτογιατρός» και ο συνεργός του είναι ελεύθεροι.  Σε βάρος των δύο κατηγορουμένων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, μεταξύ άλλων, για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή, πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης και απάτη (κατ’ εξακολούθηση και οι δύο τελευταίες), ενώ ο φάκελος της δικογραφίας βρίσκεται στα χέρια Ανακριτή για τη διενέργεια της κύριας ανάκρισης.

Οι δράστες εκτιμάται ότι από την εγκληματική τους δραστηριότητα αποκόμισαν περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ.

Nα σημειωθεί πως ο 66χρονος έκανε προσφυγή κατά της δημοσιοποίηση των στοιχείων του και η εισαγγελία Θεσσαλονίκης θα πρέπει να αποφανθεί μέσα σε διάστημα πέντε ημερών για το αν θα την αποδεχθεί ή θα την απορρίψει. Αστυνομικές πηγές εκτιμούν, πάντως, ότι η προσφυγή του 66χρονου ψευτογιατρού θα απορριφθεί και η δημοσιοποίηση των στοιχείων του θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε Επίσης
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ρατσισμός με φερετζέ…του Δημητρίου Παπαδόπουλου (Σταυριώτη)

Από τον νυν δήμαρχο Παντελή Τσακίρη, ειλικρινά επιθυμώ να...

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για συκοφαντική δυσφήμιση καταθέτει ο Πέτρος Αταμιάν

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για συκοφαντική δυσφήμιση καταθέτει ο...

Υπάρχει ΚΕΠ Υγείας στο Δήμο Ωραιοκάστρου; Που βρίσκεται;

Γράφουμε αυτό το άρθρο με αφορμή ένα email που...

ΒΟΜΒΑ: Τζαμί στο Ωραιόκαστρο ετοιμάζει ο δήμαρχος Τσακίρης

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η δήλωση του Δημάρχου Ωραιοκάστρου Παντελή...